Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić razgovarao sa ambasadorom Republike Srbije Zoranom Lutovcem

Objavljeno: 18.03.2008. 00:34 Autor: Naslovna strana
Ministar Vučinić poželio je novoimenovanom ambasadoru dobrodošlicu i uspješan rad u Crnoj Gori, te izrazio uvjerenje da će otvaranje Ambasade Srbije u Podgorici dodatno unaprijediti i dosadašnje dobre odnose dvije zemlje. Istakao je veoma dobru saradnju sa ministrom odbrane Srbije Draganom Šutanovcem. Vučinić je kazao da Crna Gora u oblasti odbrane posebnu pažnju posvećuje regionalnoj saradnji i dobrosusjedskim odnosima. Takođe, naglasio je da je izuzetno važna realizacija Plana bilateralne saradnje ministarstava odbrane Crne Gore i Srbije. Prva planirana aktivnost je već u martu kada će biti inspektori odbrane realizovati međusobne posjete.

Ambasador Lutovac kazao je da će predano raditi da odnosi dvije zemlje budu na najvišem nivou saradnje. Prenio je spremnost svoje zemlje da se ubuduće intenzivira dosadašnja dobra saradnja u oblasti odbrane.

Obostrano je iskazana spremnost za nastavak dosadašnje konstruktivne bilateralne saradnje u oblasti odbrane, u skladu sa ranije zaključenim Sporazumom, posebno u oblastima usavršavanja, obuke i školovanja, te vojno-ekonomske i vojno-medicinske saradnje.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?