Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio majora Živojina Burića uoči odlaska u mirovnu misiju UNMIL u Liberiji

Objavljeno: 09.04.2008. 01:35 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je majora Živojina Burića uoči sjutrašnjeg odlaska u mirovnu misiju UNMIL u Liberiji. Na osnovu odluke ministra odbrane Crne Gore i odluke Podsekretara za mirovne operacije UN, major Burić biće, na lični zahtjev, privremeno upućen u mirovnu operaciju Ujedinjenih nacija UNMIL u Liberiji, u svojstvu vojnog posmatrača od 10. aprila 2008. godine.

Tim povodom, ministar odbrane naglasio je važnost predstavljanja Crne Gore u međunarodnim misijama, podsjećajući na tradiciju učešća crnogorskih vojnika u mirovnim misijama. Ministar Vučinić poželio je majoru Buriću srećan boravaka u Liberiji i uspješan završetak misije.

Major Burić bio je upućen u UNMIL misiju u periodu od maja 2006. do maja 2007. godine. Osim majora Burića, u Liberiju je upućen i kapetan Saša Jovanović od 10. maja 2007. godine, a kapetan Rade Ćurčić se nedavno vratio iz te misije. Crna Gora u mirovnoj misiji Ujedinjenih nacija u Liberiji (UNMIL) upućuje dva oficira u svojstvu vojnih posmatrača UN. Mirovna misija UNMIL je uspostavljena na osnovu Rezolucije Savjeta bezbjednosti UN 1509 od 19. maja 2003. godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?