Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio rumunskog ambasadora dr Mihaila Florovica i vojnog atašea potpukovnika Florentina Pera

Objavljeno: 17.04.2008. 00:13 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je rumunskog ambasadora dr Mihaila Florovica i vojnog atašea potpukovnika Florentina Pera.

Ministar odbrane izrazio je zahvalnost na podršci Rumunije tokom Samita NATO u Bukureštu za uključenje Crne Gore u Intenzivirani dijalog, ocjenjujući da će to doprinijeti jačanju stabilnosti u regionu i ohrabrititi druge države da nastave intenzivno da rade u okviru Partnerstva za mir. On se zahvalio na ponudi Rumunije da se pripadnici Vojske Crne Gore i Ministarstva odbrane usavršavaju u školama i na kursevima u toj zemlji. Iskazao je zadovoljstvo posjetom ministra odbrane Rumunije Teodora Maleskanua, koja je planirana za jun, i istakao spremnost da se tom prilikom potpiše Sporazum o saradnji sa Rumunijom u oblasti odbrane. Naglasio je značaj intenziviranja saradnje sa Rumunijom i razmjene iskustava na daljem putu evroatlantskih integracija Crne Gore.

Ambasador Florovic je iskazao veliko zadovoljstvo zbog crnogorskog uspjeha na samitu u Bukureštu i iskazao spremnost Rumunije da podrži Crnu Goru u procesu evropskih i evroatlantskih integracija.

Vojni ataše Pera kazao je da Rumunija daje punu podršku Crnoj Gori da u što kraćem roku postane punopravna članica NATO i Procesa ministara odbrane zemalja Jugoistočne Evrope - SEDM, u kojem je trenutno Crna Gora u statusu posmatrača. Naglasio je spremnost da se intenzivira bilateralna saradnja i najavio posjetu rumunskog načelnika Generalštaba Crnoj Gori.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?