Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio ambasadora Holandije Ronalda van Dartela

Objavljeno: 22.04.2008. 21:49 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je ambasadora Holandije Ronalda van Dartela, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Ministar Vučinić zahvalio je na podršci Holandije za uključenje Crne Gore u Intenzivirani dijalog na Samitu u Bukureštu, ocjenivši da je samit bio veoma uspješan za naš region čiji je interes trajan mir i stabilnost u okviru NATO. On je naglasio da je Crna Gora odlučna da postane dio kolektivnog sistema odbrane i pruži doprinos realizaciji njegovoh ciljeva. Ministar je zahvalio i na podršci Holandije u reformi sistema odbrane, posebno na značajnom doprinosu uništavanju viškova naoružanja i municije koje se realizuje putem MONDEM projekta, kojem je ta zemlja jedna od donatora. Vučinić je naglasio čvrstu posvećenost uspješnoj realizaciji tog projekta, koji je otpočeo prošlogodišnjim uništavanjem 61 tenka T-55. Takođe, kao veoma značajnim, Vučinić je istakao nedavni boravak pripadnika Ministarstva i Vojske Crne Gore na kursevima u Holandiji.

Prilikom susreta holandski ambasador Ronald van Dartel istako je zadovoljstvo otvorenim i konstruktivnim partnerstvom sa Crnom Gorom i čestitao je otpočinjanje Intenziviranog dijaloga sa NATO. Kako je ocijenio, to predstavlja potvrdu zasluga Crne Gore u novoj fazi evroatlantskih integracija, te uspjeha intenzivnog rada u sektoru odbrane. Iskazajući interes za razvoj sistema odbrane u Crnoj Gori, holandski ambasador istakao je spremnost svoje zemlje da pruži punu podršku nastavku reformi i evroatlantskog puta Crne Gore. On je članstvo u NATO ocijenio kao preuzimanje odgovornosti i istako važnost podrške građana procesu uključenja u evroatlantske bezbjednosne strukture. Holandski ambasador ocijenio je veoma dobrim Izvještaj o radu Ministarstva odbrane, ali i debatu prilikom njegovog nedavnog usvajanja u Odboru za odbranu i bezbjednost.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?