Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio novoimenovanog ambasadora Republike Grčke Georgiosa Avgoustisa

Objavljeno: 20.05.2008. 00:14 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je danas novoimenovanog ambasadora Republike Grčke u Crnoj Gori Georgiosa Avgoustisa.

Ministar Vučinić je poželio uspješan rad grčkom ambasadoru, ističući značajan doprinos koji je Grčka dala reformi sistema odbrane Crne Gore. Ministar je, takođe, naglasio jasno opredjeljenje Crne Gore za evroatlantske integracije i, u skladu s tim, za izgradnju nove, racionalne i efikasne Vojske. Posebno je istakao doprinos Grčke, kao kontakt zemlje sa NATO-om, ubrzanju evroatlantskog puta Crne Gore.

Crnogorski ministar je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Sporazuma sa Grčkom o saradnji u oblasti odbrane. Kao dobar primjer te saradnje, istakao je realizaciju škole grčkog jezika za pripadnike Vojske i Ministartsva odbrane i upućivanje pripadnika Vojske Crne Gore na školovanje u grčkim vojnim akademijama. Takođe je izrazio očekivanje da će Crna Gora, u što skorijoj budućnost, dobiti poziv za Akcioni plan za članstvo MAP.

Ambasador Avgoustis je čestitao na brzom i efikasnom sprovođenju reformi u oblasti odbrane i napredovanju Crne Gore na putu ka NATO. On je istakao spremnost svoje zemlje da i u buduće podrži Crnu Goru na tom putu, uz uvjerenje da će Crna Gora u što kraćem roku ostvariti te ciljeve. Grčki ambasador je naglasio tradicionalno prijateljstvo njegove zemlje i Crne Gore, podsjećajući na istorijsko savezništvo dvije zemlje na Balkanu.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?