Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Štutgart: V. d. načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić učestvovao na sastanku načelnika generalštabova zemalja Američko jadranske povelje A-3 i Crne Gore, BiH i Srbije- zemalja posmatrača

Objavljeno: 22.05.2008. 19:05 Autor: Naslovna strana
Vršilac dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić učestvovao je na sastanku načelnika generalštabova zemalja Američko jadranske povelje A-3 i Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije- zemalja posmatrača. Skup, kojim je predsjedavao zamjenik komandanta američke komande u Evropi EUCOM viceadmiral Ričard Galager održan je 21. i 22. maja 2008. godine u Štutgartu, Njemačka.

Na sastanku su analizirani ostvareni rezultati u procesu pridruživanja NATO savezu Albanije, Hrvatske i Makedonije- zemalja potpisnica povelje, nakon samita u Bukureštu. Te države potvrdile su spremnost da pruže punu podršku Crnoj Gori u izgradnji nove Vojske i njene sposobnosti za reagovanje na savremene bezbjednosne izazove.

Tokom boravka u Štutgartu, crnogorski načelnik Generalštaba razgovarao je sa kolegama iz zemalja A-3 i zemalja posmatrača, kao i sa zamjenikom EUCOM-a viceadmiralom Galagerom. Na sastancima bilo je riječi o dosadašnjoj saradnji, a razmotrene su mogućnosti za unapređenje buduće bilateralne saradnje.

Na kraju dvodnevnog sastanka, učesnici su posjetili moderni Združeni međunarodni centar za obuku.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?