Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Vlada Crne Gore uputila pomoć narodu NR Kine povodom razornog zemljotresa koji je pogodio kinesku jugozapadnu provinciju Sečuan

Objavljeno: 23.05.2008. 18:38 Autor: Naslovna strana
Vlada Crne Gore, preko Ministarstva odbrane, uputila je humanitarnu pomoć narodu NR Kine povodom razornog zemljotresa koji je pogodio kinesku jugozapadnu provinciju Sečuan. Pomoć čini dio intendantske opreme Vojske Crne Gore, koja je juče predata ambasadi Kine u Crnoj Gori.

Riječ je o 33 tone opreme: 6000 vojničkih ćebadi, 3000 vojničkih podmetača, 2500 vreća za spavanje i šest vojničkih šatora. Ukupna vrijednost pomoći je oko 297.000 eura. U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je Vlada uputila humanitarnu pomoć, u okviru svojih mogućnosti, kako bi umanjila posljedice razornog zemljotresa i pokazala solidarnost sa narodom i vlastima NR Kine.

Zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale pogodio je 12. maja kinesku jugozapadnu provinciju Sečuan. Prema posljednjim informacijama, u zemljotresu je stradalo 55.239 osoba, oko 25.000 lica vodi se kao nestalo, a oko 281.000 ljudi je povrijeđeno.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?