Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić susreo se sa vojnim atašeom Kraljevine Holandije pukovnikom Jan Van Den Elsenom

Objavljeno: 27.05.2008. 00:27 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić rekao je danas da je Crna Gora zahvalna na podršci koju Holandija pruža u procesu reforme sistema odbrane i izgradnje nove Vojske Crne Gore. U razgovoru sa vojnim atašeom Kraljevine Holandije, pukovnikom Jan Van Den Elsenom, ministar Vučinić je naglasio doprinos vlade te zemlje u realizaciji Programa uništavanja viškova naoružanja i municije (MONDEM) i više specijalističkih obuka i kurseva za pripadnike crnogorske vojske. On je istakao i važnost ispunjavanja svih obaveza na putu Crne Gore ka NATO.

Pukovnik Van Den Elsen iskazao je zadovoljstvo zbog upućivanja poziva Crnoj Gori da otpočne intenzivirani dijalog sa NATO. On je naglasio i značaj informisanja građana o Partnerstvu za mir i NATO.

Vučinić i Van Den Elsen razgovarali su i o implementaciji Komunikacione strategije o evroatlantskim integracijama, upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodne misije, kao i značaju i ulozi Skupštine Crne Gore u procesu evroatlantskih integracija i saradnji sa Odborom za bezbjednost i odbranu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?