Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Delegacija Vojske Crne Gore u posjeti Nacionalnoj gardi američke drzave Mejn

Objavljeno: 09.06.2008. 21:40 Autor: Naslovna strana
Delegacija Vojske Crne Gore koju predvodi vršilac dužnosti načelnika Generalštaba viceadmiral Dragan Samardžić, na poziv komandanta Biroa nacionalne garde američke države Mejn, general-majora John W. Libbya, boravi u posjeti američkim saveznim državama Mejn i Vermont od 07. do 12. juna 2008. godine.

Cilj posjete je realizacija sadržaja iz Plana bilateralne vojne saradnje sa SAD i Državnog partnerskog programa sa državom Mejn, koji se odnose na sagledavanje rasta uloge i odgovornosti komandnih oficira i glavnih podoficira, u skladu sa crnogorskim Strategijskim pregledom odbrane.

Delegacija Vojske Crne Gore, tokom boravka u Mejnu, biće u prilici da se upozna sa radnim odnosom i načinom na koji se dopunjuju uloge i odgovornosti komandanta i glavnog podoficira Nacionalne garde države Mejn, dok će u Vermontu posjetiti Školu planinskog ratovanja i sagledati načine osposobljavanja pješadijskog kadra.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?