Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Crne Gore Boro Vučinić primio pred odlazak na školovanje Sava Franovića prvog crnogorskog pitomca na prestižnoj Pomorskoj akademiji u Anapolisu (SAD)

Objavljeno: 11.06.2008. 19:00 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Crne Gore Boro Vučinić primio je, pred odlazak na školovanje, Sava Franovića, prvog crnogorskog pitomca na prestižnoj Pomorskoj akademiji u Anapolisu, (SAD). Franović je prvi državljanin nezavisne Crne Gore koji je dobio stipendiju Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Ministar Vučinić je pitomcu Franoviću čestitao na uspjehu, naglasivši da je školovanje budućih starješina crnogorske vojske u elitnim vojnim akademijama zadatak i orijentacija Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore.

Buduće prestižno školovanje svakako predstavlja veliki izazov, obavezu i perspektivu za sve mlade ljude koji su se odlučili za vojni poziv, kazao je Vučinić prilikom susreta.

Pitomac Savo Franović postao je stipendista Pomorske akademije u Anapolisu, nakon što je u ozbiljnoj konkurenciji sa ostalim internacionalnim kandidatima, uspješno okončao testiranja u Sjedinjenim Američkim Državama.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?