Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Prezentacija alpinističke opreme za pripadnike jedinica za planinsko ratovanje

Objavljeno: 11.06.2008. 22:25 Autor: Naslovna strana
U Kolašinu će od 09 - 14. juna 2008. godine, na temelju bilateralne saradnje Vojske Crne Gore sa oružanim snagama Austrije MNE14AUT, biti realizovane zajedničke aktivnosti pod naslovom Procjena planinskih terena za trupe za planinsko ratovanje u Crnoj Gori.

Poseban akcenat, u sklopu tih aktivnosti, biće dat predstavljanju alpinističke opreme za pripadnike jedinica za planinsko ratovanje, koje je dopremila delegacija Oružanih snaga Austrije. To je prvi put da instruktori stranih oružanih snaga sa svojom opremom izvode i učestvuju u obuci pripadnika i jedinica Vojske Crne Gore. Praktična prezentacija te opreme održaće se u petak 13. juna 2008 u 14,00 sati, u kasarni Breza u Kolašinu.

Kratke izjave, nakon predstavljanja opreme, daće potpukovnik Johan Gaiswinkler, koji predvodi delegaciju Oružanih snaga Austrije i komandant Brigade za specijalne operacije Vojske Crne Gore potpukovnik Dragutin Dakić.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?