Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić u posjeti državi Mejn

Objavljeno: 12.06.2008. 23:17 Autor: Naslovna strana
U okviru radne posjete SAD, vršilac dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić, sa saradnicima, obišao je glavni štab Nacionalne Garde Mejn, gdje je sa komandantom generalom Džonom Libijem, razgovarao o realizaciji aktivnosti Strateškog partnerskog programa. Ocijenjeno je da su dosadašnje planirane aktivnosti uspješno realizovane, te da postoji mogućnosti za dalje unapređenje saradnje, prije svega u obuci, pripremi jedinica za misije, kao i u opremanju jedinica savremenim naoružanjem. Prilikom susreta, akcenat je stavljen na razvoj funkcionisanja podoficirskog lanca podrške, uloge glavnih podoficira i razvoju njihove karijere.
Viceadmiral Samardžić susreo se I sa guvernerom države Mejn Džonom Baldacijem, koji je izrazio interesovanje za proširenje saradnja između Mejna i Crne Gore I u drugim oblastima, prije svega ekonomiji, kriznom menadžmentu u vanrednim situacijama, turizmu, razmjeni studenata i obuci policije. Guverner Baldaci najavio je posjetu Crnoj Gori početkom jeseni tekuće godine, što će biti prilika za aktuelizovanje tih pitanja.

U nastavku posjete, viceadmiral Dragan Samaržić sa saradnicima obišao je vojno brodogradilište u Portsmutu i prisustvovao vježbi državnih organa Nju Hempšira, na kojoj se uvježbavala spremnost za reagovanje na vanredne situacije.

Radna posjeta se završava 13. juna 2008. godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?