Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Sastanak vojnih atašea sa predstavnicima Ministarstva odbrane

Objavljeno: 24.06.2008. 16:45 Autor: Naslovna strana
Sastanak vojnih atašea koji su akreditovani u Crnoj Gori sa visokim predstavnicima Ministartva odbrane održan je danas u Podgorici. Sastanku su prisustvovali vojni izaslanici Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Japana, Holandije, Italije, Bugarske, Austrije, Slovačke, Češke Republike, Ukrajine i Mađarske.

Ministar odbrane Boro Vučinić, obaraćajući se vojnim predstavnicima, kao dobru praksu istakao je održavanje redovnih susreta, koji su kako je kazao, rezultirali uspješnim prepoznavanjem obostranih interesa.

Ministar odbrane je kazao da su opremanje i obuka vojske, kao i poboljšanje socijalnog statusa za njene pripadnike, prije svega, kroz rješavanje stambenih pitanja prioriteti u sistemu odbrane. On je podsjetio na evroatlantske ciljeve Crne Gore i posvećenost dobrosusjedskim odnosima i regionlnoj saradnji.

,,Jedan od prioriteta naše Vlade je evroatlantski put Crne Gore i što skorije punopravno članstvo u NATO, kazao je ministar Vučinić.

Govoreći o uspješnoj implementaciji Komunikacione strategije o evroatlantskim integarcijama, istakao je da je podrška građana ulasku Crne Gore u NATO značajno porasla, imajući u vidu danas objavljeno istarživanje javnog mnjenja.

Sastanku su prisustvovali v.d. načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić, pomoćnik ministra dr Rajko Novićević i šef Odsijeka za međunarodnu saradnju pukovnik Zoran Bošković.

Tokom dvodnevnog boravka u Crnoj Gori, vojni atašei sastaće se sa komandantom Mornaričke baze u Baru, obići fregate VCG i posjetiti luku Bar.

Audio zapis: Uvodno izlaganje ministra odbrane Bora Vučinića na sastanku vojnih atašea koji su akreditovani u Crnoj Gori sa predstavnicima Ministarstva odbrane...Audio
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?