Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpisivanje protokola o donaciji Kraljevine Danske

Objavljeno: 02.07.2008. 20:48 Autor: Naslovna strana
Protokol o donaciji potpisaće u četvrtak, 03. jula 2008. godine, ministar odbrane Crne Gore Boro Vučinić i direktor Sektora za imovinu i infrastrukturu Ministarstva odbrane Kraljevine Danske Jorgen Sten Knudsen.

Donacija Ministarstva odbrane Kraljevine Danske u vrijednosti od 410.000 eura namijenjena je za renoviranje i opremanje sportske dvorane na vojnom aerodromu Golubovci (400.000 eura), kao i za opremanje informatičkom opremom učionice za brifing pilota (10.000 eura).

Donacija za učionicu za brifing pilota predstavlja prvu donaciju za projekat regionalnog Centra za obuku pilota helikopreta, koji je na listi potencijalnih regionalnih projekata u okviru SEEC inicijative.

Kraljevina Danska značajno podržava učešće Crne Gore u okviru SEEC inicijative, u okviru koje su donirali 235.500 američkih dolara za realizaciju MONDEM programa i finansijski podržali održavanje II sastanka političkih direktora održanom u Budvi u martu 2008. godine

Donacija predstavlja podršku Crnoj Gori u okviru Clearinghouse inicijative, u kojoj je Kraljevina Danska vodeća nacija za Crnu Goru za 2008. godinu.

Potpisivanje Protokola biće obavljeno u Ministarstvu odbrane, a nakon toga biće objavljeno saopštenje za javnost.



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?