Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret Vučinić - Hadžimusić

Objavljeno: 18.07.2008. 22:50 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić razgovarao je danas sa direktorom Centra za bezbjedonosnu saradnju u Jugoistočnoj Evropi (RACVIAC), ambasadorom Nedžadom Hadžimusićem.

Ministar Vučinić je zahvalio Centru za bezbjedonosnu saradnju na dosadašnjoj podršci, uz podsjećanje da je preko 75 crnogorskih predstavnika i predavača učestvovalo u aktivnostima RACVIAC-a. Naglasivši interes za dalje unapređenje te saradnje, crnogorski ministar je iskazao podršku aktivnostima RACVIAC-a, ocjenjujući da je njegovo djelovanje veoma korisno za cijeli region, te da će Crna Gora nastaviti da participira u njegovom radu kroz učešće na seminarima, kursevima i konferencijama. On je kazao da je upućivanje crnogorskog predstavnika u taj Centar jedan od prioriteta u formiranju vojno-diplomatske mreže i prenio je spremnost Crne Gore da bude domaćin skupova koje organizuje taj regionalni centar. Ministar Vučinić je, takođe, izrazio podršku naporima RACVIAC-a na njegovoj transformaciji i izgrađivanju nove uloge.

Ambasador Hadžimusić je ocijenio da Crna Gora ide velikim koracima naprijed i uputio poziv ministru odbrane da bude predavač i gost u RACVIAC-u. Istakao je da taj centar prolazi kroz transformaciju od centra za kontrolu naoružanja ka centru koji će se baviti bezbjednošću u širem konceptu 21. vijeka. Prije svega, istakao je novu ulogu centra u borbi protiv terorizma, budžetiranju odbrane i civilnim katastrofama. Takođe, istakao je da će nakon prestanka Pakta stabilnosti, centar imati takozvano regionalno vlasništvo.

Zajednički je konstatovano da centar značajno doprinosi saradnji u regionu i predstavlja potvrdu uspjeha saradnje u oblasti odbrane i bezbjednosti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?