Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio novoimenovane crnogorske vojne predstavnike u Sjedinjenim Američkim Državama i OEBS-u i Austriji

Objavljeno: 18.08.2008. 22:15 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Crne Gore Boro Vučinić primio je novoimenovanog vojnog atašea Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama potpukovnika Rajka Pešića povodom njegovog odlaska na tu novu dužnost. Sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra odbrane za politiku odbrane Draško Jovanović i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić.

Ministar Vučinić istako je kao veoma značajno upućivanja prvog crnogorskog vojnog predstavnika u Vašington, na jednu od najvažnijih vojno-diplomatskih pozicija. On je ocijenio da će prisustvo vojnog atašea u SAD značajno doprinijeti daljem intenziviranju saradnje sa crnogorskim strateškim partnerom u oblasti odbrane. Ministar odbrane je razgovarao sa potpukovnikom Pešićem i o načinima daljeg unaprijeđenja strateškog partnerstva sa SAD i državom Mejn, kao i američkim oružanim snagama.

Na odvojenom sastanku, ministar odbrane primio je novoimenovanog vojnog predstavnika pri Organizaciji za evropsku bezbjednost i sardnju (OEBS) u Beču i vojnog atašea u Austriji generala-potpukovnika Radosava Martinovića. Ministar Vučinić kazao je da je prisustvo vojnog predstavnika u OEBS-u važno za Crnu Goru, a posebno u dijelu koji se odnosi na nastavak saradnje u kontroli naoružanja i drugim oblicima bezbjednosne saradnje. Takođe, ocijenio je dalje unaprijeđenje bilateralne saradnje sa Austrijom kao veoma značajno i iskazao podršku za njeno dalje intenziviranje u oblasti odbrane i vojske.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?