Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Početak obuke pripadnika VCG za učešće u mirovnim misijama

Objavljeno: 19.08.2008. 18:14 Autor: Naslovna strana
Obuka pripadnika Vojske Crne Gore za učešće u mirovnim misijama počela je danas u kasarni ''M. Šaranović'' u Danilovgradu.

Prvu jedinicu Vojske Crne Gore koja će biti obućena za ovu namjenu čini 85 vojnika, podoficira i oficira, koji su se dobrovoljno prijavili za učešće u medjunarodnim operacijama.


Početku obuke prisustvovao je v.d.načelnika Generalštaba VCG viceadmiral Dragan Samardžić koji je naglasio da je današnji dan istorijski u razvoju crnogorske Vojske. Izrazio je zahvalnost svim pripadnicima VCG koji su se dobrovoljno prijavili za ovaj častan zadatak.

''Obuka i učešće u mirovnim misijama značajno će doprinijeti poboljšanju sposobnosti naše Vojske i pribliziti nas kolektivnom sistemu bezbjednosti'' istakao je viceadmiral Samardžić.

Početna faza obuke podrazumijeva poboljšanje psihofizickih sposobnosti, kao i unaprijedjenje znanja engleskog jezika. Obuku, pored profesora engleskog jezika i fizičke kulture, izvodice i oficiri crnogorske Vojske koji su već učestvovali u medjunarodnim operacijama.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?