Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio ambasadora SAD u Crnoj Gori Roderika Mura, zamjenika ambasadora Stivena Kontosa i vojnog atašea Dejvida Niča

Objavljeno: 20.08.2008. 20:02 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Crne Gore Boro Vučinić primio je ambasadora SAD u Crnoj Gori Roderika Mura, zamjenika ambasadora Stivena Kontosa i vojnog atašea Dejvida Niča.

Ministar Vučinić je i ovom prilikom izrazio zadovoljstvo kvalitetom strateške saradnje sa SAD, ocijenivši je kao izuzetno važnu za Crnu Goru.

Podrška SAD je, za Crnu Goru i Ministarstvo odbrane, od najvećeg značaja za uspjeh na našem evroatlantskom putu, istakao je ministar Vučinić.

On je pozdravio novog zamjenika ambasadora Stivena Kontosa i iskazao uvjerenje da će nivo saradnje i ubuduće biti na visokom nivou.

Ambasador Mur iskazao je zadovoljstvo bilateralnom saradnjom sa Crnom Gorom u oblasti odbrane i odnosom Ministarstva odbrane, ističući uvjerenje da će Crna Gora nastaviti dalji progres. Upućivanje vojnog atašea u Vašington ocijenio je kao veoma važno za dalje unapređenje bilateralnih odnosa Crne Gore i SAD u oblasti odbrane.

Crnogorski ministar i američki ambasador razmotrili su nove načine intenziviranja saradnje dvije države uoči predstojećeg samita NATO-a i ambicija Crne Gore da pristupi Akcionom planu za članstvo (MAP). Takođe, bilo je riječi o uništavanju viškova naoružanja i municije, odnosa javnog mnjenja prema evroatlantskim integracijama, te o obuci pripadnika VCG za učešće u mirovnim misijama.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?