Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saoštenje: Susret Vučinić - Boland

Objavljeno: 20.08.2008. 22:50 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je direktora Direktorata za odbranu i planiranje vojnih snaga NATO-a Frenka Bolanda. Sastanku je prisustvovao i visoki predstavnik tog Direktorata zadužen za Crnu Goru Rok Kosirnik.

Ministar Vučinić izrazio je zahvalnost na angažovanju i podršci visokih NATO zvaničnika. On je ocijenio da će što više ekspertskih posjeta biti značajno za ispunjavanje obaveza Crne Gore u okviru Partnerstva za mir i na putu ka NATO-u. Takođe, iskazao je čvrstu odlučnost Crne Gore i Ministarstva odbrane da nastavi reformu sistema odbrane i modernizaciju Vojske Crne Gore kako bi ubrzali evroatlantski put.

Gospodin Boland, izražavajući zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Crne Gore i NATO-a, ocijenio je da je predstojeći period veoma važan za Crnu Goru i odnos NATO-a prema njoj. On je kazao da NATO cijeni posvećenost Vlade Crne Gore da unaprijedi proces evroatlantskih integracija i da će takav odnos doprinjeti pristupanju Crne Gore tom savezu.

Vučinić i Boland razgovarali su i o izradi Strateškog pregleda odbrane, reviziji strateških i zakonskih dokumenata u oblasti odbrane i Vojske, daljoj implementaciji Zakona o tajnosti podataka, usvajanju Zakona o misijama, te implementaciji Komunikacione strategije o evroatlantskim integracijama.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?