Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Kraljevina Danska doniraće 300.000 eura Ministarstvu odbrane Crne Gore za izgradnju informaciono-komunikacionog sistema

Objavljeno: 22.08.2008. 21:10 Autor: Naslovna strana
Kraljevina Danska doniraće oko 300.000 eura Ministarstvu odbrane Crne Gore za podršku projektu izgradnje informaciono-komunikacionog sistema IT CORE.

Donirana sredstva biće namijenjena za nabavku aktivne računarske i mrežne opreme.

Saradnja Crne Gore i Kraljevine Danske realizuje se u okviru projekta Reforma odbrambenog i bezbjednosnog sistema - DSSR, koji vodi Kraljevina Norveška, uz podršku Danske i baltičkih zemalja.

Protokol o donaciji, tokom nedavne posjete Podgorici, potpisali su pomoćnik ministra odbrane Crne Gore Draško Jovanović i šef razvoja u Ministarstvu odbrane Danske pukovnik Kurt N. Refsgaard.

Tom prilikom, izražena je spremnost Kraljevine Danske da podrži realizaciju Master plana za razvoj informaciono-komunikacionog sistema u Ministarstvu odbrane u periodu 2008-2012. godine. Takođe, razmotren je i plan bilateralne saradnje za 2009. godinu i dogovorena realizacija projekata razvoja IT infrastrukture i edukacije službenika u tom sektoru. Planirano je da Kraljevina Danska za tu namjenu opredjeli oko pola miliona eura za narednu godinu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?