Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Ministarstva odbrane

Objavljeno: 01.09.2008. 16:10 Autor: Naslovna strana
Na stjenovitim poligonima u selu Vrela kod Žabljaka pripadnici planinskog bataljona Brigade za specijalne operacije Vojske Crne Gore, u saradnji sa instruktorima AMBI Javorak iz Nikšića, od 25. do 31. avgusta 2008. godine realuzuju obuku u veranju i ljetnjem alpinizmu.

Obukom rukovodi načelnik odjeljenja za operativne poslove i obuku komande Brigade za specijalne operacije pukovnik Jovan Krklješ, koji je istakao da se ovaj segment obuke realizuje u okviru kombinovanog logorovanja, a s ciljem osposobljavanja pripadnika jedinice za izvršavanje namjenskih zadataka, prije svega planinskog ratovanja, ali i pružanja pomoći
stanovništvu planinskih područja Crne Gore u slučajevima ekstremnih klimatskih uslova i drugih katastrofa. On je obuku ocijenio izuzetno uspješnom, pohvalio angažovanost i zalaganje svih pripadnika jedinice, a posebno istakao umješnost i predanost poslu instruktora planinarskog kluba AMBI iz Nikšića, pod čijim se stručnim nadzorom obuka i realizuje.

Profesor Vladimir Vuković instruktor ekstremnih sportova naglasio je da se aktivnosti početnog kursa alpinizma, koji traje sedam dana kroz preko sedamdeset sati praktične i teorijske obuke, realizuju planski i istakao svoje zadovoljstvo ostvarenom saradnjom, iskazanim interesovanjem, zalaganjem i stepenom osposobljenosti pripadnika planinske jedinice Brigade za specijalne operacije.

Govoreći o ostalim sadržajima obučavanja pripadnika Brigade za specijalne operacije, pukovnik Jovan Krklješ je istakao da je jedinica do sada realizovala obuku u savladavanju vodenih prepreka, a da ih po završetku obuke u ljetnjem alpinizmu očekuje realizacij gađanja iz zajedničkog naoružanja, obuka u samostalnoj ishrani u prirodi i na kraju obuka u
kanjoningu, koja će se realizovati u kanjonu rijeke Komarnice Nevidio.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?