Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Pripadnici planinskog bataljona Brigade za specijalne operacije Vojske Crne Gore danas su završili obuku u kanjoningu u kanjonu rijeke Komarnice Nevidio

Objavljeno: 12.09.2008. 00:45 Autor: Naslovna strana
Pripadnici planinskog bataljona Brigade za specijalne operacije Vojske Crne Gore danas su završili obuku u kanjoningu, nadomak Šavnika, u kanjonu rijeke Komarnice Nevidio.

Obuci u kanjoningu prethodila je uspješno završena obuka u savladavanju vodenih prepreka, ljetnjem alpinizmu, gađanju iz zajedničkog naoružanja i samostalnoj ishrani u prirodi, a u okviru kombinovanog logorovanja.

Instruktori planinskog kluba AMBI iz Nikšića, predvođeni instruktorom ekstremnih sportova profesorom Radivojem Vukovićem obučavali su pripadnike crnogorske vojske u ljetnjem alpinizmu i kanjoningu.

Komandant Brigade za specijalne operacije potpukovnik Dragutin Dakić izrazio je zadovoljstvo visokim stepenom osposobljenosti vojnika i starješina u savladavanju nepristupačnih planinskih predjela, koji je, kako je rekao, dostignut u izuzetno kratkom vremenskom periodu, uz maksimalno zalaganje i visoku motivisanost svih pripadnika jedinice. On je naveo da su pripadnici planinskog bataljona već sada osposobljeni za rad na stijeni, u kanjonu, pećini i vodi, te svim preprekama na koje mogu naići u izvršavanju namjenskih zadataka na visoko-planinskom terenu.

Potpukovnik Dakić se zahvalio na saradnji instruktorima planinskog kluba AMBI iz Nikšića i posvećenošću u prenošenju znanja i iskustava o planini i njenom savladavanju pripadnicima Vojske. Takođe, dodao je da je tokom realizacije svih sadržaja obuke u ljetnim uslovima jasno uočena visoka psihofizička pripremljenost pripadnika jedinice, te da taj nivo osposobljenosti predstavlja dobar preduslov za obuku na glečeru obuku u zimskim uslovima, koja uskoro slijedi.



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?