Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Ministarstva odbrane

Objavljeno: 12.09.2008. 22:55 Autor: Naslovna strana
Pomoćnik ministra odbrane Draško Jovanović razgovarao je danas sa direktorom Centra za civilno-vojne odnose za Evropu (CCMR) Tomom Jangom, direktorom Džeferson instituta Džek Petrijem, vojnim atašeom SAD majorom Dejvidom Ničom, predstavnikom NATO štaba u Sarajevu Robertom Maksvelom i vođom DSSR projekta Rinkhajmom Mortenom.


Jovanović je predstavio donacije koje je Crna Gora dobila za reformu sistema odbrane, kao i konkretnu bilaterlanu saradnju sa NATO zemljama. Takođe, upoznao je goste i sa implementacijom Tranzitnog sporazuma, Sporazumom o statusu snaga SOFA PzM, te sa ostvarenim progresom u ispunjavanju neophodnih uslova za sertifikaciju Bezbjednosnog sporazuma.

Tokom razgovora, direktor CCMR kazao je da je ta organizacija pripremila program saradnje sa Ministarstvom odbrane, istakavši kao ključne oblasti buduće saradnje pomoć u izradi Strateškog pregleda odbrane i studije pregleda odbrane, kao i podršku u realizaciji seminara o prefesionalnom usavršavanju zaposlenih u Ministarstvu. Takođe, predloženo je da predstavnici CCMR, Jefferson Institut i rukovodilac DSSR projekta pripreme listu prioriteta saradnje za period od narednih godinu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?