Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Članovi Koordinacionog tima i novinari boravili u studijskoj posjeti NATO štabu u Briselu i SHAPE u Monsu

Objavljeno: 29.09.2008. 22:15 Autor: Naslovna strana
Članovi Koordinacionog tima i novinari boravili su u studijskoj posjeti NATO štabu u Briselu i SHAPE (Vrhovna komanda savezničkih snaga u Evropi) u Monsu 25. i 26. septembra 2008. godine.

Prvog dana posjete susreli su se sa pomoćnikom generalnog sekretara Odsjeka za javnu diplomatiju Žan-Fransoa Buroom, zamjenikom portparola Karmen Romero, šefom Misije Crne Gore pri NATO Veselinom Šukovićem , službenikom zaduženim za Crnu Goru u Sektoru za političke odnose i bezbjednosnu politiku Stivenom Elgersmom.

Tom prilikom su razgovarali o evroatlantskim integracijama Crne Gore, implementaciji Komunikacione strategije i NATO operacijama.

Tokom posjete SHAPE sagledan je vojni aspekt članstva u NATO sa posebnim akcentom na učešće u međunarodnim operacijama NATO članica i zemalja partnera.

Posjeta predstavnika Koordinacionog tima jedna je od aktivnosti iz Akcionog plana za implementaciju Komunikacione strategije o evroatlantskim integracijama.

Ocijenjeno je da je posjeta bila uspješna i višestruko korisna za proces informisanja građana Crne Gore o evroatlantskim integracijama.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?