Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Školski brod Mornarice Crne Gore "Jadran" uplovio u Barselonu

Objavljeno: 03.10.2008. 23:58 Autor: Naslovna strana
Školski brod Mornarice Crne Gore "Jadran" poslije dvodnevne plovidbe danas je u 12,00 časova uplovio u gradsku luku Port Vell u Barseloni.

Na molu luke Port Vell, pored velikog broja znatiželjnih posmatrača, koji su sa neskrivenim zadovoljstvom posmatrali uplovljavanje prelijepog jedrenjaka kako ponosno vije zastavu Crne Gore, školski brod "Jadran" dočekali su predstvanici Međunarodnog saveza za očuvanje prirode IUCN i organizatora Svjetskog kongresa očuvanja prirode "Plovidba za Barselonu".

U toku današnjeg dana, poslije održane skromne ceremonije ispraćaja ukrcanih lica i uručenja sertifikata o učešću na krstrenju, posada "Jadrana" će odmoriti poslije naporne dvodnevne plovidbe po teškom moru, a već sutra počinju brojne aktivnosti čija je realizacija predviđena na palubi "Jadrana", u Pomorskom muzeju i u Kongresnom centru u Port Forumu.

Na ceremoniji svečanog otvaranja kongresa, koja je predviđena 04. oktobra u 20,30 časova prisustvovaće cjelokupna posada "Jadrana", a 05. oktobra "Jadran" će predvoditi paradu od nekoliko desetina jedrenjaka iz velikog broja zemalja, koji će ploveći na jedra od luke Port Vell do Port Foruma i nazad dati svoj doprinos podizanju svijesti čovječanstva o potrebi očuvanja mora i obale. Istog dana u večernjim satima na palubi "Jadrana" biće priređena prezentacija biodiverziteta Crne Gore i svečanost povodom sedamdesetpetogodišnjice broda.

Pored navedenih aktivnosti, do zatvaranja Kongresa 09. oktobra, na palubi našeg jedrenjaka održaće se svečanost povodom 7. oktobra Dana Vojske Crne Gore, prezentacija Ministarstva za zaštitu prirode Republike Srbije i razne aktivnosti i prezentacije IUCN-a.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?