Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Školski brod Mornarice Crne Gore "Jadran" predvodio paradu jedrenjaka u Barseloni

Objavljeno: 06.10.2008. 21:07 Autor: Naslovna strana
Ploveći ispred gradske plaže Barseloneta u Barseloni, od luke Port Vell do Port Foruma, sa 25 jedrenjaka i stotinak lokalnih krstaša i jedrilica, školski brod Mornarice Crne Gore "Jadran" predvodio je paradu povodom otvaranja Svjetskog kongresa zaštite životne sredine, koji se održava od 05. do 09. oktobra.

Tokom večernjih sati, na pristaništu u samom centru Barselone, na palubi crnogorskog jedrenjaka priređen je koktel povodom sedamdesetpetogodišnjice broda. Koktelu su prisustvovali ministar turizma Predrag Nenezić, pomoćnik ministra odbrane Draškao Jovanović, šef vladine Kancelarije za održivi razvoj Ljubiša Perović, kao i predsjednik i direktor Međunarodne organizacije za očuvanje prirode, šef regionalne kancelarije UNESCO-a za Evropu, direktor Centra za zaštitu nacionalnih parkova Evrope, direktor Fonda za zaštitu divlje prirode Mediterana, komandanti i skiperi jedrenjaka učesnika "Plovidbe za Barselonu" i organizatori Svjetskog kongresa za očuvanje prirode.

Okupljene goste pozdravio je komandant "Jadrana" kapetan korvete Predrag Supić, a potom su im se obratili i ministar turizma i pomoćnik ministra odbrane za politiku odbrane. Prijem su, pored predstavnika crnogorskih medija, propratili španska i njemačka televizija.

U toku današnjeg dana na palubi "Jadrana" održana je i prezentacija biodiverziteta Crne Gore kojoj je prisustvovao veliki broj učesnika Svjetskog kongresa za očuvanje prirode.

Crnogorski jedrenjak će od danas biti otvoren za obilazak građanima Barselone i brojnim turistima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?