Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio delegaciju Vojske Crne Gore

Objavljeno: 06.10.2008. 23:21 Autor: Naslovna strana
Povodom 7. oktobra Dana Vojske Crne Gore, ministar odbrane Boro Vučinić primio je delegaciju crnogorske Vojske, predvođenu v.d. načelnika Generalštaba VCG viceadmiralom Draganom Samardžićem.

Na sastanku je iskazano zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima na izgradnji i modernizaciji crnogorske Vojske, ocjenjujući da je Vojska pokazala jasnu posvećenost ispunjavanju obaveza u okviru programa Partnerstva za mir.

Ovogodišnji Dan Vojske, njeni pripadnici obilježiće važan i po tome što će crnogorski vojnici dobiti nove uniforme, a što će doprinijeti boljem izgledu vojnika i atraktivnosti vojne profesije u Crnoj Gori.

Istaknuto je važnim stabilno budžetsko finansiranje potreba Vojske, koje omogućava njenu dalju izgradnju i modernizaciju.

Tokom sastanka, sagovornici su ocijenili da je glavni cilj da se u cjelini izgradi i modernizuje crnogorska vojska, kako bi bila u prilici da da svoj doprinos naporima kolektivnog sistema odbrane na uspostavljanju mira i stabilnosti u svijetu.

Kao jedan od prioriteta u sistemu odbrane navedeno je i podizanje životnog standarda za sve pripadnike Vojske, a prije svega kroz povećanje plata i rješavanje stambenih potreba. Zaključeno je da Vojska predstavlja profesionalnu odbrambenu snagu, koja daljim izvršavanjem svoje misije predstavlja oslonac demokratskog razvoja i stabilnosti Crne Gore.

Tokom dana, svi pripadnici Vojske Crne Gore položili su zakletvu u svojim jedinicima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?