Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Čestitka ministra odbrane Bora Vučinića povodom 7. oktobra Dana Vojske Crne Gore

Objavljeno: 06.10.2008. 23:56 Autor: Naslovna strana
Poštovani pripadnici Vojske,

Obilježavajući današnji praznik i sumirajući rezultate ostvarene u proteklom periodu, sa zadovoljstvom ističem da možete biti ponosni postignutim.

Vaš posvećen i profesionalan rad doprinio je da mnoge etape, na dugom putu reformi i izgradnji Vojske, te uključivanja u međunarodne bezbjednosne strukture, prelazimo veoma brzo, uz punu podršku naših partnera i NATO saveza.

Svi ste vi izabrali poziv koji je krasio i krasi ljubav i privrženost profesiji i državi. Na našem putu evroatlantskih integracija, odlučni smo da damo svoj doprinos naporima za uspostavljanje svjetskog mira, a u tome Vojska ima posebno važno mjesto. To je veliki cilj, sa mnogo iskušenja, ali sam siguran da ćemo ga uspješno okončati.

Ovo podrazumijeva i povoljniji status i vaš bolji materijalni položaj, na čemu Vlada Crne Gore i Ministarstvo odbrane intenzivno rade.

Vojnici, gospodo oficiri, podoficiri i civilna lica,

Srećan vam 7. oktobar Dan Vojske, sa željom da u naredne zadatke uđemo uvjereni da ih možemo izvršiti.

Dvije godine našeg postojanja, organizovan i predan rad, do sada učinjeno daju nam pravo na optimizam. Siguran sam da ćemo zajedničkim potencijalima i profesionalnim radom uspjeti da odgovorimo budućim zadacima i obavezama, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu.

Srećno.

MINISTAR
Boro Vučinić
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?