Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Završna vježba polaznika Naprednog podoficirskog kursa

Objavljeno: 15.10.2008. 21:30 Autor: Naslovna strana
Završna vježba polaznika Naprednog podoficirskog kursa, koji je realizovala Vojska Crne Gore u saradnji sa Podoficirskom školom Oružanih snaga Republike Hrvatske, biće izvedena u četvrtak, 16. oktobra 2008. godine, sa početkom u 12.00 sati, na brdu Bjelastavica, u rejonu Kombinata aluminijuma Podgorica - na kraju park šume.

Tom prilikom biće prikazani sadržaji iz oblasti savremene vojne operacije. Polaznici kursa su viši podoficiri Vojske Crne Gore - instruktori iz Centra za obuku, kao i dio prvih podoficira četa i bataljona, koji će u narednom periodu biti angažovani na planiranju i izvođenju osnovne obuke pripadnika crnogorske vojske. Kurs predstavlja nastavak tradicije školovanja podoficira u Crnoj Gori, koja je započeta prije 113 godina.

Partner na ovom kursu, Podoficirska škola Oružanih snaga Republike Hrvatske, već više od deset godina razvija inovirani sistem obrazovanja podoficira po NATO standardima.

Kurs je trajao pet nedjelja, a prve dvije nedjelje bile su posvećene vještinama značajnim za svakodnevni rad podoficira - upravljanje obukom, leadership, štapski rad. U naredne tri sedmice realizovani su sadržaji iz oblasti savremene vojne operacije, a prije svega izučavanje i uvježbavanje novih borbenih tehnika koje se upotrebljavaju u mirovnim operacijama.

Završnu vježbu mogu pratiti mediji, a kontakt osoba je glavni podoficir stariji vodnik I klase Vladan Kojić, telefon: 067-222-415. Akreditacija novinara nije predviđena, a dolazak ekipa je predviđen do 11.40 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?