Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Svečano uručivanje diploma polaznicima Naprednog podoficirskog kursa Vojske Crne Gore

Objavljeno: 16.10.2008. 23:00 Autor: Naslovna strana
Svečano uručivanje diploma polaznicima Naprednog podoficirskog kursa Vojske Crne Gore biće organizovano u petak, 17. oktobra 2008. godine, sa početkom u 10.30 sati, na platou ispred spomenika Partizana borca, na brdu Gorica, u Podgorici.

Tom prilikom, polaznicima kursa i gostima obratiće se načelnik štaba Generalštaba VCG general-major Dragan Milosavljević i načelnik Hrvatskog vojnog učilišta
general-bojnik Mirko Šundov.


Polaznici kursa su viši podoficiri Vojske Crne Gore - instruktori iz Centra za obuku, kao i dio prvih podoficira četa i bataljona, koji će u narednom periodu biti angažovani na planiranju i izvođenju osnovne obuke pripadnika crnogorske vojske. Kurs predstavlja nastavak tradicije školovanja podoficira u Crnoj Gori, koja je započeta prije 113 godina.

Partner na ovom kursu, Podoficirska škola Oružanih snaga Republike Hrvatske, već više od deset godina razvija inovirani sistem obrazovanja podoficira po NATO standardima.

Kurs je trajao pet nedjelja, a prve dvije nedjelje bile su posvećene vještinama značajnim za svakodnevni rad podoficira - upravljanje obukom, leadership, štapski rad. U naredne tri sedmice realizovani su sadržaji iz oblasti savremene vojne operacije, a prije svega izučavanje i uvježbavanje novih borbenih tehnika koje se upotrebljavaju u mirovnim operacijama.


Svečanost uručivanja diploma mogu pratiti mediji, a kontakt osoba je glavni podoficir stariji vodnik I klase Vladan Kojić, telefon: 067-222-415. Akreditacija novinara nije predviđena.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?