Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Školski brod Mornaričke baze Vojske Crne Gore "Jadran", nakon uspješno završenog dvadesetog međunarodnog krstarenja, uplovio danas u Tivat

Objavljeno: 18.10.2008. 01:24 Autor: Naslovna strana
Školski brod Mornaričke baze Vojske Crne Gore "Jadran", nakon uspješno završenog dvadesetog međunarodnog krstarenja, uplovio je danas, u 10.oo sati, u Tivat.

V.d. načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić primio je , po uplovljenju, raport od komandanta krstarenja kapetana bojnog broda Željka Hercegovca.

Po povratku iz Španije, Jadran je dočekala delegacija Generalštaba VCG, crnogorske mornarice i mnogobrojni građani Tivta.

U obraćanju posadi broda i putnicima, viceadmiral Samardžić istakao je da je u Barseloni na palubi Jadrana održan čitav niz manifestacija u okviru održavanja Svjetskog kongresa o očuvanju životne sredine, te da je Jadran na najbolji način prezentovao državu Crnu Goru i njenu Vojsku.

On je kazao da će Jadran i ubuduće ići na mnoga krstarenja, diplomatske i misije obučavanja novih pripadnika mornarice. Obraćajući se posadi "Jadrana", istakao je da je siguran da će oni buduće zadatke, kao i ovaj, krajnje profesionalno realizovati.

Svečani ton dočeku dala je gradska muzika Tivta i mažoretke plesnog kluba "Bellissima".

Školski brod Jadran predvodio je desetine jedrenjaka iz više zemalja svijeta povodom otvaranja Svjetskog kongresa zaštite životne sredine, koji je održan u Barseloni od 05. do 09. oktobra ove godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?