Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio je kapetana bojnog broda Vučetu Stanišića, uoči odlaska na Visoke studije odbrane u Rimu

Objavljeno: 21.10.2008. 23:29 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je kapetana bojnog broda Vučetu Stanišića, uoči njegovog odlaska na Visoke studije odbrane u Rimu, koje predstavljaju najviši stepen obrazovanja na polju odbrane u Italiji. Kapetan bojnog broda Stanišić je prvi crnogorski oficir koji je upućen na sedmomjesečno usavršavanje u Centru za visoke studije odbrane u Rimu.

Podsjećajući na jasno opredijeljenje Crne Gore ka izgradnji moderne Vojske u okviru evroatlantskih integracija, ministar Vučinić je istakao važnost usavršavanja i školovanja crnogorskih oficira na školama i akademijama širom svijeta. Takođe, kazao je da je usavršavanje kapetana bojnog broda Stanišića izuzetna prilika za sticanje novih znanja i iskustava, koje će biti u prilici da primijeni nakon povratka. Crnogorski ministar izrazio je uvjerenje da će nova crnogorska Vojska, kroz izgradnju kapaciteta i davanjem doprinosa, pronaći odgovarajuću poziciju u evroatlantskim bezbjednosnim strukturama. On je crnogorskom ofiiciru poželio srećan put i uspješan boravak tokom usavršavanja u italijanskoj prijestonici.

Kapetan bojnog broda Stanišić je izrazio zadovoljstvo što će biti u prilici da se usavršava u tom renomiranom italijanskom Centru, te istakao da će dostojanstveno predstavljati Vojsku i državu Crnu Goru.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?