Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Načelnici generalštabova crnogorske i američke vojske viceadmiral Dragan Samardžić i admiral Majkl Malen sastali se u Pentagonu

Objavljeno: 28.10.2008. 21:48 Autor: Naslovna strana
Vršilac dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić sastao se u Pentagonu sa načelnikom Združenog Generalštaba Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država admiralom Majklom Malenom.

Tokom razgovora, viceadmiral Samardžić upoznao je američkog kolegu sa dostignutim stepenom reforme sistema odbrane i modernizacije Vojske Crne Gore i zahvalio se na značajnoj podršci američke vojske. On je takođe, istakao jasno opredjeljenje Crne Gore da odlučno nastavi proces integracija u evroatlantsku strukturu.

Admiral Malen izrazio je zadovoljstvo kvalitetom postignutih reformi i naglasio da će Crna Gora dobiti punu podršku u daljoj modernizaciji Vojske, kao i u obuci i školovanju njenih pripadnika.



Crnogorski načelnik Generalštaba razgovarao je i sa komandantom Nacionalne garde SAD generalom Stivenom Blamom o daljoj realizaciji Državnog partnerskog programa dvije zemlje. Zajednički je konstatovano da je taj program kvalitetan okvir za podršku Crnoj Gori od strane Nacionalne garde Mejna, kao strateškog partnera.


Posjetu Oružanim snagama SAD viceadmiral Samardžić nastavlja danas, obilaskom Pomorske akademije u Anapolisu i Nacionalnog univerziteta odbrane.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?