Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: V.d. načelnika Generalštaba VCG viceadmiral Dragan Samardžić posjetio Pomorsku akademiju u Anapolisu i Nacionalni univerzitet odbrane

Objavljeno: 29.10.2008. 18:26 Autor: Naslovna strana
Drugog dana posjete Oružanim snagama Sjedinjenih Američkih Država, v. d. načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić obišao je Pomorsku akademiju u Anapolisu, Merilend.

To je bila prilika da sagledaju uslovi i sistem školovanja u toj renomiranoj ustanovi. Takođe, admiral Samardžić je, boraveći u Akademiji imao i sastanak sa prvim kadetom iz Crne Gore Savom Franovićem, koji je na prvoj godini studija u toj instituciji.

U nastavku posjete, viceadmiral Samaržić je učestvovao na okruglom stolu u Nacionalnom univerzitetu odbrane. Teme tog skupa, bile posvećene reformi sektora bezbjednosti i oružanih snaga Crne Gore, sprovođenju Državnog partnerskog programa sa Mejnom i perspektivama razvoja Vojske Crne Gore. Učesnici okruglog stola bili su profesori i studenti tog Univerziteta.

Načelnik Generalštaba crnogorske vojske posjetu SAD završava sjutra.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?