Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Načelnik štaba Generalštaba VCG general-major Dragan Milosavljević učestvuje na 16. godišnjoj konferenciji evropskih vojski u Hajdelbergu

Objavljeno: 30.10.2008. 18:50 Autor: Naslovna strana
Načelnik štaba Generalštaba Vojske Crne Gore general-major Dragan Milosavljević predvodi delaciju crnogorske vojske koja učestvuje na 16. godišnjoj konferenciji evropskih vojski u Hajdelbergu, u Njemačkoj.

Tema konferencije, koja se održava u periodu od 29. do 31. oktobra, je Priprema kopnenih snaga za operacije širokog spektra", a domaćin je komandant kopnenih snaga SAD u Evropi general Karter F. Ham.

Konferencija se sastoji od pet sesija, i to: Obuka za operacije širokog spektra, Kulturna spoznaja i vojnik - Jezik i regionalne ekspertize, Civilno-vojni tim, Razvoj vođa za operacije širokog spektra i Povećanje interoperabilnosti u koalicionim operacijama.

Na konferenciji, pored predstavnika Vojske Crne Gore, učestvuju predtavnici Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Ukrajine, Turske, Švajcarske, Švedske, Španije, Slovenije, Slovačke, Srbije, Rumunije, Portugala, Poljske, Norveške, Holandije, Rumunije, Makedonije, Luksemburga, Litvanije, Estonije, Italije, Irske, Mađarske, Grčke, Nemačke, Gruzije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Finske, Estonije, Danske, Češke, Hrvatske, Kanade, Bugarske, Belgije, Austrije i Albanije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?