Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Konkurs za prijem kandidata za školovanje na United States Military Academy West Point, New York i United States Naval Academy Annapolis, Maryland

Objavljeno: 30.10.2008. 22:14 Autor: Naslovna strana
Ministarstvo odbrane Sjedinjenih Američkih Država
u saradnji sa
Ministarstvom odbrane Crne Gore

raspisuje

KONKURS
za prijem kandidata za školovanje na

United States Military Academy West Point, New York
i
United States Naval Academy Annapolis, Maryland

Sjedinjene Američke Države omogućile su besplatno školovanje za 11 crnogorskih mladića i djevojaka, i to 6 na Vojnoj akademiji (KOV) u Vestpointu i 5 na Pomorskoj akademiji u Anapolisu.

Uslovi koje kandidati moraju ispuniti su:
- da bude crnogorski državljanin;
- da ima između 17 i 23 godine (Pomorska akademij), odnosno između 17 i 22 godine (Vojna akademija) učenici zavšnog razreda srednjih škola i stariji;
- da zna engleski jezik na srednjem nivou intermediate level ( IV stepen i više, SAT/ACT V=504/M=625, English proficiency on TOEFL 87/120);
- da ima prosječan uspijeh tokom školovanja;
- da je psiho-fizički zdrav.

Zainteresovani kandidati treba da prilože sljedeća dokumenta:
- prijavni formular (www.gov.me/odbrana - na link KONKURSI);
- izvod iz matične knjige rođenih;
- uvjerenje o crnogorskom državljanstvu;
- biografija (CV);
- neovjerene kopije svih svjedočanstava;
- ukoliko posjeduje, uvjerenja o znanju engleskog jezika.

Troškovi četvorogodišnjeg školovanja, smještaja, ishrane i avionskog prevoza su obezbijeđeni, a kandidat je obavezan da se nakon završetka akademije zaposli u Vojsci Crne Gore.

Ministarstvo odbrane će organizovati eliminatorno testiranje iz engelskog jezika za prijavljene kandidate, dok će za kandidate koji ispune sve predviđene uslove konkursa organizovati polaganje zvaničnih testova engleskog jezika u ovlašćenim centrima u regionu. Nakon procesa selekcije, Ministarstvo odbrane će predložiti američkim akademijama prijem kandidata, o čemu će konačno odlučiti njihovi odbori za prijem.

Za sve primljene studente biće organizovan program učenja engleskog jezika i kulture prije početka nastave. Smještaj i hrana su obezbijeđeni na akademijama. Program obično počinje desetak dana prije početka nastave, koji je predviđen za 1. jul 2009. godine.

Više informacija o neophodnom nivou znanja i testovima engleskog jezika možete naći na www.act.org, www.collegeboard.com, www.toefl.org, a o Vojnoj akademiji u Vestpointu na www.usma.edu i Pomorskoj akademiji u Anapolisu na www.usna.edu.

Konkurs za prijem kandidata je otvoren do 30. novembra 2008. godine, a prijavnu dokumentaciju slati na adresu:
Ministarstvo odbrane
Jovana Tomaševića 29
81000 Podgorica,
sa naznakom za Konkurs za prijem na američke akademije

Više informacija možete dobiti putem e-mail-a m.cedo@cg.yu ili putem telefona 020 224 626, radnim danima od 9.00 do 16.00 sati.


ISKORISTITE SVOJU PRILIKU!!!
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?