Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio pomoćnika generalnog direktora Ministarstva inostranih poslova Izraela, ambasadora Pinhasa Avivija

Objavljeno: 12.11.2008. 19:50 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je pomoćnika generalnog direktora Ministarstva inostranih poslova Izraela ambasadora Pinhasa Avivija, koji boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori.

Pozdravljajući gosta, ministar Vučinić je istakao da su prioriteti Crne Gore integracija u NATO i Evropsku uniju, kao i dalje unaprijeđenje regionalne saradnje. Podsjećajući da Ministarstvo odbrane postoji dvije godine, on je ocijenio dosadašnje aktivnosti na reformi sistema odbrane kao veoma uspješne. Takođe, istakao je spremnost bliže saradnje Crne Gore i Izraela, a posebno u oblasti odbrane.

Visoki predstavnik izraelskog Ministarstva inostranih poslova saopštio je da je Crna Gora od obnove nezavisnosti načinila mnogo važnih koraka naprijed. Istakao je da na svim nivoima u Izraelu postoji spremnost za saradnju sa Crnom Gorom, dodajući da njegova zemlja snažno podržava crnogorsku integraciju u NATO i EU. Takođe, prenio je spremnost uspostavljanja saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane i vojske.

Na sastanku je bilo riječi i o političkoj i bezbjednosnoj situaciji u širem regionu i procesima evroatlantskih integracija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?