Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održano predavanje za studente Fakulteta političkih nauka u Ministarstvu odbrane

Objavljeno: 17.11.2008. 23:27 Autor: Naslovna strana
Predstavnici Ministarstva odbrane Crne Gore održali su predavanje na temu Crna Gora i NATO za studente Fakulteta političkih nauka.

Studentima su se obratili pomoćnik ministra za politiku odbrane Draško Jovanović, šef Odsjeka za međunarodnu odbrambenu saradnju pukovnik Zoran Bošković i savjetnik u Sektoru za politiku odbrane Krsto Perović.

Pomoćnik Jovanović je govorio o dostignućima koje je Crna Gora ostvarila, kao i očekivanim ciljevima na putu evrotlantskih integracija. Takođe, osvrnuo se i na napore koje čini Vojska Crne Gore u cilju postizanja odgovarajućeg stepena interoperabilnosti, a koji se ogledaju u oblasti edukacije, obuke i opremanju.

Govoreći o vojnoj diplomatiji, pukovnik Bošković je predstavio i projekcije buduće organizacije vojno diplomatske mreže Crne Gore, istakavši značaj koji vojna diplomatija ima na putu evroatlantskih integracija. Nakon kratkog osvrta na istorijat NATO, studenti su upoznati i sa fazama koje Crne Gora prolazi na putu evroatlantskih integracija.

Studenti su izrazili zadovoljstvo što su imali priliku da se na ovaj način upoznaju sa aktivnostima koje sprovodi Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore. Istakli su da se i u okviru akademske zajednice radi na povećanju stepena informisanosti o NATO, što je na njihovom fakultetu postignuto uključivanjem predmeta o evroatlantskim integracijama. Takođe, bilo je riječi i o implementaciji Komunikacione strategije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?