Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić razgovarao sa zamjenikom predsjedavajućeg Vojnog komitetata NATO, generalom Karlom Ajkenberijem

Objavljeno: 09.12.2008. 20:46 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić razgovarao je sa zamjenikom predsjedavajućeg Vojnog komitetata NATO, generalom Karlom Ajkenberijem, tokom održavanja šeste međunarodne konferencije Dostignuća u reformi sektora odbrane od obnove državnosti Crne Gore, koja se održava u hotelu Zamak Pobori kod Budve.

Ministar Vučinić je naglasio značaj daljeg napretka Crne Gore na putu evroatlantskih integracija i izrazio odlučnost da se intenzivno radi na ispunjavanju preuzetih obaveza na tom putu. On je, kao važno, istakao informisanje crnogorskih građana, kako bi spoznali sve prednosti i izazove budućeg članstva u NATO i izrazio uvjerenje da će građani prepoznati interes pristupanja kolektivnom sistemu odbrane. Članstvo Crne Gore u NATO znači dalje jačanje stabilnosti i bezbjednosti našeg regiona, što je izuzetno važno s obzirom na našu istoriju čestih sukoba, kazao je ministar Vučinić.

Američki general Ajkenberi je podržao napore Crne Gore na njenom evroatlantskom putu, kao i proces reformi sistema odbrane. Crnogorsko Ministarstvo odbrane i vaše vojne snage imaju veoma dobru reputaciju u NATO štabu u Briselu, ocijenio je general Ajkenberi. On je istakao da NATO prepoznaje crnogorsku odlučnost da modernizuje svoje vojne snage i da doprinese mirovnim misijama NATO, kao solidaran partner Alijanse.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?