Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Pomoćnik ministra odbrane Draško Jovanović razgovarao sa pomoćnikom ministra odbrane Makedonije Emilom Dimitrievim

Objavljeno: 09.12.2008. 23:42 Autor: Naslovna strana
Pomoćnik ministra odbrane za politiku odbrane Draško Jovanović razgovarao je sa makedonskim kolegom Emilom Dimitrievim tokom održavanja međunarodne konferencije Dostignuća u reformi sektora odbrane od obnove državnosti Crne Gore" koja se održava u Budvi.

Tom prilikom, pomoćnici ministara razmotrili su dosadašnju saradnju kao i mogućnosti njenog daljeg unaprijeđenja. Makedonski zvaničnik prenio je punu podršku naporima Crne Gore na putu evroatlantskih integracija i izrazio čvrsto uvjerenje da će Crna Gora na narednom sastanku SEDM (Sastanak ministara odbrane Jugoistočne Evrope) biti primljena u punopravno članstvo te regionalne bezbjednosne inicijative. Takođe, susret je bio prilika da se razmotri mogućnosti saradnje u oblasti vojnog obrazovanja i zajedničke pripreme jednica za mirovne misije.

Na marginama konferencije, Jovanović se sastao i sa zamjenikom načelnika Generalštaba Oružanih snaga Hrvatske generalom Slavkom Barićem, sa kojim je razgovarao o hrvatskim iskustvima na putu ka članstvu u NATO. Hrvatski general istakao je otvorenost tamošnje vojske za saradnju u raznim oblastima, izražavajući uvjerenje da će Crna Gora brže preći put do članstva u Alijansi.

Sa generalom Barićem razgovarao je i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić o daljem unaprijeđenju vojne saradnje između Crne Gore i Hrvatske. Bilo je riječi i o zajedničkoj obuci, školovanju i učešću u vojnim vježbama, kao i međusobnoj razmjeni iskustava u vezi sa pripremom vojnika za učešće u mirovnim misijama.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?