Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Pomoćnik ministra odbrane Draško Jovanović razgovarao je sa delegacijom Komande američkih snaga u Evropi

Objavljeno: 11.12.2008. 23:23 Autor: Naslovna strana
Pomoćnik ministra za politiku odbrane Draško Jovanović sastao se danas sa delegacijom Komande američkih snaga u Evropi (US EUCOM), koju je predvodio direktor vježbe "Combined Endeavor" potpukovnik Ričard Dolesin.

Tokom sastanka dogovorena je organizacija "Konferencije za planiranje NATO/PzM vježbe Combined Endeavor 2009", koja će biti održana u periodu od 08. do 12. juna 2009. godine u Budvi, a kojoj će prisustvovati predstavnici 43 države.

Vježba "Combined Endeavor 2009" biće održana u avgustu 2009. godine u Banja Luci, a obuhvataće testiranje telekomunikacione i informatičke tehnike koju koriste vojske država NATO i PzM. Riječ je o vježbi na kojoj učestvuje preko 1200 stručnih lica iz te oblasti i predstavlja najveću vježbu tog tipa na svijetu.

Delegacija crnogorske Vojske, ove godine, učestvovala je na vježbi "Combined Endeavor 2008" koja je realizovana istovremeno u Njemačkoj i Hrvatskoj.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?