Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Crne Gore Boro Vučinić primio načelnika Generalštaba Grčke mornarice viceadmirala Georgiosa Karamalikisa

Objavljeno: 12.12.2008. 20:48 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Crne Gore Boro Vučinić primio je načelnika Generalštaba Grčke mornarice viceadmirala Georgiosa Karamalikisa, koji boravi u službenoj posjeti Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore. Sastanku su prisustvovali grčki ambasador Georgios Avgustis i vojni ataše kapetan bojnog broda Panagiotis Kalivitis.

Ministar Vučinić naglasio je značaj veoma dobre saradnje Crne Gore i Grčke u oblasti odbrane, ocijenivši školovanje crnogorskih kadeta na grčkim vojnim akademijama i zajedničke obuke veoma korisnim. Takođe, izrazio je zahvalnost na podršci za evropske i evroatlantske integracije Crne Gore, a posebno na ulozi Grčke kao kontakt zemlje za NATO. Ministar Vučinić smatra da je plan bilateralne saradnje za narednu godinu, koji sadrži 21 aktivnost, veoma kvalitetan i da je saradnja Grčke i Crne Gore važna u okviru regionalne saradnje.

Viceadmiral Karamalikis zadovoljan je dosadašnjom saradnjom dvije mornarice i vojske. Takođe, on je prenio spremnost grčkog ministra odbrane i načelnika Generalštaba da pruže podršku u daljoj reformi i transformaciji crnogorske vojske. Prilikom susreta, grčki viceadmiral iskazao je spremnost za nastavak školovanja crnogorskih kadeta na tamošnjim vojnim akademijama, kao i pružanje obuke za oficire i podoficire. Na sastanku je bilo riječi i o pomoći u prenamjeni raketnih fregata u patrolne brodove i izgradnji operativnog centra Mornarice Crne Gore u Baru.

Tokom trodnevne posjete Crnoj Gori, viceadmiral Karamalikis sastao se i sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiralom Draganom Samardžićem i komandantom Mornarice Crne Gore kapetanom bojnog broda Rajkom Bulatovićem i tom prilikom obišao Komandu Moranarice u Baru.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?