Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret Vučinić - Frojnd

Objavljeno: 16.12.2008. 00:30 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je šefa Kancelarije Evropske agencije za rekonstrukciju Rajnera Frojnda, uoči njegovog odlaska sa te dužnosti i prestanka mandata Kancelarije EAR u Crnoj Gori.

Ministar Vučinić izrazio je veliko zadovoljstvo uspješnom saradnjom, kao i doprinosom te kancelarije i gospodina Frojnda ukupnom napretku u Crnoj Gori. On je ocijenio da je, osim realizacije mnogobrojnih važnih projekata, Agencija bila važan promotor Evropske unije u Crnoj Gori, što je doprinijelo značajnoj podršci građana evropskim integracijama. Crnogorski ministar je naglasio da je u toku implementacija MONDEM programa i Tehničkog sporazuma sa SAD u cilju rješavanja viškova naoružanja i municije, koji predstvljaju veliki bezbjednosni i ekološki problem u Crnoj Gori. Takođe, upoznao je sagovornika sa jasnim opredjeljenjm Crne Gore za evropske i evroatlantske integracije, kao i sa aktuelnim procesima u sistemu odbrane.

Dosadašnji šef Kancelarije EAR u Podgorici gospodin Frojnd izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa ministrom Vučinićem. Naglasio je da je njegova kancelarija uvijek imala odgovornog partnera u institucijama u Crnoj Gori. Takođe, je zaključio da je mnogo urađeno u prethodnom periodu u Crnoj Gori i poželio uspješan nastavak rada na ispunjenju postavljnih ciljeva.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?