Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio komandanta KFOR-a general-potpukovnika Đuzepe Emilija Gaja

Objavljeno: 17.12.2008. 00:15 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je komandanta KFOR-a general-potpukovnika Đuzepe Emilija Gaja, koji boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori.

Tom prilikom, ministar Vučinić ocijenio je saradnju sa KFOR-om (Kosovo Force) kao veoma dobru, a posebno u implementaciji Tranzitnog sporazuma. On je kazao da je prisustvo međunarodnih snaga veoma važno za stabilnost cijelog regiona, kao i da je budućnost svih zemalja sa ovog prostora u evropskim i evroatlantskim integracijama. Crnogorski ministar upoznao je sagovornike sa organizacijom sistema odbrane u Crnoj Gori i prioritetima u reformi i modernizaciji Vojske Crne Gore, kao i budućim planovima u procesu evroatlantskih integracija.

Komandant KFOR-a izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa crnogorskim Ministarstvom odbrane i istakao ulogu KFOR-a u uspostvljanju dobrih odnosa sa susjednim državama. General Gaj istakao je važnost djelovanja NATO misije KFOR i saradnje sa Ujedinjenim nacijama, Evropskom unijom i drugim međunarodnim organizacijama koje su prisutne na Kosovu za dalju stabilnost i progres kosovskog društva. Takođe, upoznao je sagovornike sa misijom i zadacima KFOR-a, kao i bezbjednosnom situacijom na Kosovu. Bilo je riječi i o organizaciji Kosovskih snaga bezbjednosti i doprinosom KFOR misije ostvarenju tog cilja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?