Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Četvrti sastanak Intenziviranog dijaloga Crne Gore i NATO

Objavljeno: 20.01.2009. 21:56 Autor: Naslovna strana
Četvrti ekspertski sastanak Intenziviranog dijaloga između Crne Gore i NATO održan je danas u Briselu.

Sastanak je bio posvećen implementaciji Komunikacione strategije o evroatlantskim integracijama i razmatranju svih aspekata informisanja crnogorske javnosti o tom integracionom procesu.

Sastankom je predsjedavala zamjenik pomoćnika generalnog sekretara NATO-a za javnu diplomatiju dr Štefani Bapst, a delegaciju Vlade Crne Gore predvodio je šef Koordinacionog tima za implementaciju Komunikacione strategije Dragan Pejanović.

Tokom sastanka, visoki predstavnici NATO pozitivno su ocijenili dosadašnje aktivnosti Crne Gore u oblasti informisanja javnosti o evroatlantskim integracijama. Više puta je ukazano da je Crna Gora realizovala značajan broj aktivnosti koje su doprinijele podizanju informisanosti građana, što je u NATO-u ocijenjeno kao veoma pozitivno. U razgovorima su istovremeno naglašeni standardi i očekivanja Alijanse od budućih članica u oblasti odnosa s javnošću.

Zajednički je ukazano na neophodnost sveobuhvatne i stalne prezentacije Sjeverno-atlantskog saveza crnogorskoj javnosti, kako bi se na što je moguće realniji način prikazala uloga, politički i bezbjednosni značaj NATO-a.


----

Intenzivirani dijalog predstavlja jedan od mehanizama saradnje između NATO-a i potencijalnih kandidata i sačinjava ga niz sastanaka posvećinih različitim temama od obostranog interesa. Naredna dva tematska sastanka Intenziviranog dijaloga Crne Gore i NATO-a, posvećeni bezbjedonosim i pravnim pitanjima održaće se u Podgorici, 27. januara 2009.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?