Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio je ambasadora Italije Gabriela Meućija uoči njegovog odlaska iz Crne Gore

Objavljeno: 21.01.2009. 23:38 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je danas ambasadora Italije Gabriela Meućija, uoči njegovog odlaska iz Crne Gore.

Ministar Vučinić je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj izuzetno dobroj saradnji i doprinosu koji je dao jačanju sveukupnih odnosa dviju zemalja. On je ocijenio da je za Crnu Goru, saradnja sa Republikom Italijom od velikog značaja i da njena podrška može doprinjeti bržem uključivanju Crne Gore u punopravno članstvo u NATO, ističući da Crna Gora očekuje da nakon samita NATO-a bude korak bliže ka članstvu. Crnogorski ministar je ocijenio važnim integraciju regiona u sistem kolektivne bezbjednosti. Stoga je za Crnu Goru od posebnog značaja članstvo u SEDM-u i uvjeren sam da će Italija podržati nastojanja naše zemlje da postane punopravna članica te inicijative, kazao je Vučinić.

Dosadašnji ambasador Italije u Crnoj Gori Meući izrazio je veliko zadovoljstvo uspješnom saradnjom i naglasio da će njegova država nastaviti da podržava napore Crne Gore na putu evroatlantskih integracija. Ambasador se složio sa ocjenom ministra da sve zemlje regiona treba da postanu dio sistema kolektivne bezbjednosti i istakao da će Italija uložiti napore radi ostvarenja tog cilja. Takođe, zaključio je da je mnogo urađeno u prethodnom periodu u Crnoj Gori i poželio uspješan nastavak rada na ispunjenju postavljnih ciljeva.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?