Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio predstavnike Nacionalnog demokratskog instituta

Objavljeno: 21.01.2009. 23:45 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je danas predstavnike Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) na čelu sa direktoricom Lizom Meklejn.

Na sastanku je bilo riječi o implementaciji projekta Procjena sistema upravljanja u Crnoj Gori, koji NDI realizuje u saradnji sa UNDP.

Tom prilikom, ministar Vučinić upoznao je sagovornike sa postignutim rezultatima u radu Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, istakavši poseban napor koji te instutucije preduzimaju radi blagovremenog i kvalitetnig ispunjava svojih obaveza, a posebno na putu evroatlantskih integracija Crne Gore. Takođe, naglasio je da je transparentnost u radu Ministarstva doprinjela kvalitetnoj saradnji sa crnogorskim parlamentom, a posebno kroz saradnju sa Odborom za bezbjednost i odbranu. Ministar odbrane je istakao posebnu pažnju koje Ministarstvo posvećuje saradnji sa civilnim društvom, a posebno medijima i nevladinim organizacijama.

Direktor NDI pohvalila je međusobnu saradnju Ministarstva odbrane i Skupštine, ističući da takav odnos može služiti kao primjer ostalim državnim instituucijama. Predstavnici NDI su izrazili interesovanje za oblast zaštite tajnih podataka, civilnu i demokratsku kontrolu oružanih snaga, normativnu uređenost sistema odbrane i proces budžetskog planiranja u tom resoru.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?