Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić razgovarao sa novoimenovanim vojnim atašeom SAD u Crnoj Gori potpukovnikom Gregorijem Brekerom

Objavljeno: 23.01.2009. 23:53 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je danas novoimenovanog vojnog i atašea za odbranu Sjedinjenih Američkih Država potpukovnika Gregorija Brekera, povodom preuzimanje te vojno-diplomatske dužnosti u Crnoj Gori.

Tom prilikom, ministar Vučinić poželio je uspješan rad novoimenovanom atašeu i izrazio uvjerenje da će buduća međusobna saradnja biti i dalje veoma konstruktivna i u duhu prijateljskih odnosa između Crne Gore i SAD. Ocijenio je da je tokom dosadašnje saradnje razvijeno ne samo partnerstvo već i prijateljstvo i povjerenje koje je primjereno tradicionalno dobrim odnosima između naših država. Naglasio je da je neophodno intenzivno raditi uoči predstojećeg NATO samita, iskazavši uvjerenje da će Crna Gora, uz podršku SAD, biti u prilici da uradi mnogo na ispunjenju uslova na putu ka NATO.

Potpukovnik Breker iskazao je zahvalnost na gostoprimstvu i odlučnost da svojim radom doprinese jačanju strateškog partnerstva između dvije države. Takođe, ponovio je da njegova zemlja podržava napore Crne Gore na ubrzanju evroatlantskih integracija i njenu odlučnost da uspješno nastavi reforme sistema odbrane i modernizaciju Vojske. U tom smislu, najavio je intenziviranje vojno-vojne saradnje u različitim oblastima. Na kraju, ocijenio je da je veoma zadovoljan odzivom i rezultatima konkursa za prijem kandidata na američke vojne akademije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?