Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio je novoimenovanu ambasadorku Republike Bugarske Maju Dobrevu

Objavljeno: 12.02.2009. 00:43 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je novoimenovanu ambasadorku Republike Bugarske u Crnoj Gori Maju Dobrevu.



Ministar Vučinić poželio je gošći dobrodošlicu i uspješan rad u Crnoj Gori, iskazujući spremnost za dalje unaprijeđenje dosadašnje dobre saradnje u oblasti odbrane. Podsjećajući na evropske i evroatlantske aspiracije Crne Gore, ponovio je da je budućnost Zapadnog Balkana, kao regiona mira i stabilnosti, u okviru kolektivnog sistema bezbjednosti. Takođe, bilo je riječi o školovanju crnogorskih oficira na bugarskoj Vojnoj akademiji, kao i obuci u tamošnjim bazama. Zahvalio se na podršci koju Bugarska pruža naporima Crne Gore za članstvo u Procesu saradnje ministara jugoistočne Evrope (SEDM). Takođe, potvrdio je da je crngorsko Ministarstvo prihvatilo bugarski poziv za učešće na multinacionalnoj vježbi Balkan Guard 2009, koja će biti održana u junu ove godine.



Novoimenovana ambasadorka istakla je konstantnu podršku crnogorskim naporima za uključenje u NATO i EU i u tom smislu podsjetila na intenzivan angažman Bugarske u promociji spoljnopolitičkih opredjeljenja Crne Gore. Izrazila je zadovoljstvo ostvarenim napretkom Crne Gore u reformi sistema odbrane i izgradnji Vojske. Takođe, iskazala je uvjerenje da će tokom bugarskog predsjedavanja SEDM-om, od septembra, Crna Gora biti pozvana u članstvo te regionalne inicijative.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?