Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić sastao se sa ministrom odbrane Bosne i Hercegovine Selmom Cikotićem

Objavljeno: 19.02.2009. 01:47 Autor: Naslovna strana
Ministri odbrane Crne Gore i Bosne i Hercegovine Boro Vučinić i Selmo Cikotić razgovarali su danas o unapređenju bilateralne saradnje.



Na sastanku je dogovoreno pokretanje postupka za zaključivanje Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane između dvije Vlade, koji će, kako je ocijenjeno, doprinijeti intenziviranju i konkretizovanju dosadašnje saradnje. Ministri odbrane konstatovali su da su odnosi dvije zemlje u oblasti odbrane na visokom nivou i da institucionalizacija saradnje, kroz zaključivanje sporazuma, predstavlja dodatni podsticaj njenom daljem jačanju. Takođe, posebno je istaknuta važnost učešća u Jadranskoj povelji i saopšteno da je ta inicijativa dobar okvir za saradnju na putu ka članstvu u NATO i u cilju daljeg jačanja stabilnosti regiona. Istaknuta je važnost međusobnog korišćenja kapaciteta koje posjeduju Oružane snage BiH i Vojska Crne Gore. Na kraju, zaključeno je da je budućnost Zapadnog Balkana u evropskim i evroatlantskim integracijama, kao garantu mira i društvenog progresa. Sastanak je bio i prilika da ministri razmijene mišljenja o postignutim rezultatima u okviru NATO programa Partnerstvo za mir, kao i temama koje će biti na dnevnom redu predstojećeg NATO samita.



Sastanku su prisustvovali načelnik Generalštaba VCG viceadmiral Dragan Samardžić i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-major Slavko Puljić.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?